Hjem     Nyheter     Aktiviteter    

Isfiske
Åpne kurs
Holmendammen
Fast fisk
Historikk
Bli medlem
Kontakt oss
 
 
 
 
 
OFA
 
For medlemmer:
Registrer email adressen din. Da når vi deg lettere.
Navn:
Epost:
 

08.11.12   Kjempebra om Sjøørret på OS-møte

Omlag 28 fra Foreningen fikk mye flotte bilder og mye matnyttig informasjon om Sjøørretfiske i fjordene våre, spesielt på sør-øst landet.

Tommy Egra med kollega Martin Ellingsen gjorde en god figur på OS novembermøte. Begge overbeviste med solid dybdekunnskap om sjøørreten, dens biologi og instinkter som er viktigste innfallsvinkel til å forstå hvordan man skal få lurt gromfisken på kroken.

Begge jobber i Jakt og Friluft a/s som har avdeling i Arendal (Tommy) og på Hvalstad (Martin).  Og de har åpenbart lang erfaring med ørretfiske og fått mye fisk.

Tommy foredro lett og ledig i et par timer med en innlagt pause. Mange gode og enkle råd ble notert av en lydhør forsamling som nærmest slukte de interessante poenger om fisketeknikk og ikke minst utstyr.

Sekretæren fikk med seg at Sjøørreten spiser Brisling, sild, stingsild, tobis, kutling, reker, tanglopper og børstemark, for ikke snakke om glassål som får den til å gå bananas. Imitasjoner av reke, tanglopper, børstemark og brisling er derfor selvsagte agnkroker enten det er snakk om flue eller sluk. Lange tynne fluer er bra, gummidyr som slukvarianter bør også prøves. Og forsøk med opphenger til hoved-kroken. Tommy viste snedige metoder for feste av opphenger.

Innimellom all ustyrsvisningen og gode sluk og flueråd, fikk vi også vite at Martin mente Drøbaksundet og Holmestrandlandet er gode plasser for stor sjøørret.

Her et par bilder :

Tommy ved mac-en. Martin bistår.

Fra slukboksen (stort sett  single krok fremfor treblekrok)

Lange tynne fluer:

Skrevet av Stein Wines
Siste nytt:
Sjøstrand
04.11.17 - Les mer..

Fast Fisk no-3 2017 er i trykken
25.09.17 - Les mer..

Åge Larsen Fylkesmester i fluekasting, Espen Mykløen klubbmester.
22.08.17 - Les mer..

Det blir brønnboring ved Holmenbua i slutten av august.
20.08.17 - Les mer..

Inspirerende og fin tirsdagskveld med Jarle Strandberg på Holmendammen.
23.05.17 - Les mer..

Se alle nyheter

Aktiviteter:
Se alle aktivitetene