Hjem     Nyheter     Aktiviteter    

Isfiske
Åpne kurs
Holmendammen
Fast fisk
Historikk
Bli medlem
Kontakt oss
 
 
 
 
 
OFA
 
For medlemmer:
Registrer email adressen din. Da når vi deg lettere.
Navn:
Epost:
 

26.02.13   Godt medlemsmøte med Harald Oterholt og Rune Hansen

God oppslutning fra medlemmene. Omlag 28 fikk høre om fiske på Krokskogen og Nordmarka øst og noterte seg nyttige tips om vann og fisketeknikker.

Harald Oterholt, styremdlem i OFA og områdeansvarlig helt vest i marka startet med å markedsføre Bærumsmarka som et bra men overraskende lite brukt fiskeområde. Av en eller annen grunn fisker svært få i området vest for Bogstadvann og innover fra Lommedalen. Her er en rekke gode vann som Triungsvann, Mærratjern og Gampetjern.

Tretjønn er et godt vann med flott fisk. I Byvann er det mye men mindre fisk (300 gr). Østernvann er også fiskbart men her er det mest badegjejster. Fra Lommedalen og innnover fra Haslum Kapell er det flere små vannmed fisk. Prøv f.sks med maur.

Rune Hansen (blydunkern) tok for seg slukfiske i Nordmarka nordøst. Her er det endel pen Røye. Beste tiden for røya er høstfisket i månedsskiftet oktober/november. På isen er desember/januar tiden på grunt vann  i overgangen til marbanken. På blank is er det lurt å se etter luftbobler i isen. Fisken er oftest borte fra varpene i denne tiden.

Gode høstfiskedager i sept/oktober er på varme dager etter kalde netter. Bruk gjerne lett spinnerstang med åpen haspel. Er du på harvefiske så bruk ikke lys i det hele tatt. Når fisken biter venter du med tilslag til fisken snur. Da krokes den enkelt.

På våren er det bra veldig tidlig i mai etter isen har gått. Deretter kan man vente noen uker Fisk grunt og raskt. La sluken, lette smale sådanne gå i overflaten på grunnene. Bruk farge etter omgivelsene Rune anbefaler ikke grelle farger !

Og som vi ofte hører. Fisk annerledes og på den måten du tror på !

Skrevet av Stein Wines
Siste nytt:
Sjøstrand
04.11.17 - Les mer..

Fast Fisk no-3 2017 er i trykken
25.09.17 - Les mer..

Åge Larsen Fylkesmester i fluekasting, Espen Mykløen klubbmester.
22.08.17 - Les mer..

Det blir brønnboring ved Holmenbua i slutten av august.
20.08.17 - Les mer..

Inspirerende og fin tirsdagskveld med Jarle Strandberg på Holmendammen.
23.05.17 - Les mer..

Se alle nyheter

Aktiviteter:
Se alle aktivitetene