Hjem     Nyheter     Aktiviteter    

Isfiske
Åpne kurs
Holmendammen
Fast fisk
Historikk
Bli medlem
Kontakt oss
 
 
 
 
 
OFA
 
For medlemmer:
Registrer email adressen din. Da når vi deg lettere.
Navn:
Epost:
 

14.11.14   Skikkelig bra om ørretfiske med Svein Rødbergshagen

Svein har vært hos oss flere ganger før. 35 fremmøtte vitner om at de ikke har glemt at han kan formidle opplevelser som få andre.

Programmet hadde tittelen "stor fisk og små fisk",men vi må innrømme at det ble mest storfisk ! Han begynte riktignok pent med ørretfiske i Rakkestad og "fjella" i Østfold der vi kjente oss igjen med normal markafisk. Vi lærte at her kan du begynne sesongen tidlig, allerede i april.

Vi var relativt raskt over på Kola hvor Svein har fisket i 13 - 14 år. Inntil siste året var Sveins ørretrekord på stang 5,5 kg (riktignok med streamer !). Denne gang fikk vi en intens fortelling om, som også ble videoformidlet, hvordan han overlistet en 7 kilos rugg med 5-er stang og tørrflue. Ellers mye fin åpen natur og spektakulært dyreliv på Kola.

Videre bar det til Orkla i Trøndelag hvor vi fikk se live hvordan Geir Hansen (storfisker) håndterte en 10 kilos laks og senere kjøring av en 20-kilos fisk. Mao. ikke for oss vanlig dødelige. Men som Svein sier, er du mye ute og fisker ofte øker sjansen for stor fisk ! Og så må man som alltid være på rett plass til rett tid.

Vi fikk også oppleve Eira  ved Eresfjord og hølene opp mot Eikedalsvannet. Her har det i gamle dager vært tatt laks på 36 kilo av engelskmenn, men det var før damutbyggingen opp mot  Sunndalsfjellene (Aursjøen). Selvom vannstanden nå tildags er bortimot halvert tas det fortsatt store fisker her i denne vakre Eikedalen.

Vi har neppe hørt det siste fra Svein Rødbergshagen.

 

  

Initial value.

Initial value.

Initial value.

Skrevet av Stein Wines
Siste nytt:
Sjøstrand
04.11.17 - Les mer..

Fast Fisk no-3 2017 er i trykken
25.09.17 - Les mer..

Åge Larsen Fylkesmester i fluekasting, Espen Mykløen klubbmester.
22.08.17 - Les mer..

Det blir brønnboring ved Holmenbua i slutten av august.
20.08.17 - Les mer..

Inspirerende og fin tirsdagskveld med Jarle Strandberg på Holmendammen.
23.05.17 - Les mer..

Se alle nyheter

Aktiviteter:
Se alle aktivitetene