Hjem     Nyheter     Aktiviteter    

Isfiske
Åpne kurs
Holmendammen
Fast fisk
Historikk
Bli medlem
Kontakt oss
 
 
 
 
 
OFA
 
For medlemmer:
Registrer email adressen din. Da når vi deg lettere.
Navn:
Epost:
 

19.02.15   Solid og Kunnskapsrikt om ørretfiske i marka

Andreas Lium, 29 år og biologistudent gjorde en fremragende opptreden for 32 lydhøre og engasjerte tilhørere på medlemsmøtet på Tåsen.

Andreas kommer fra Hakadal, og har fisket mye i marka fra østsiden. Han avslørte inngående kunnskaper om ørretens matvaner og storørretens adferdsmønster spesielt på vårparten.  Hans erfaring med storørretfiske i april i råkene ved isløsning var både overraskende og instruktive. Vent til soldagene har varmet opp innos og utos og forsøk med øyenstikkerlarver istedenfor flueimitasjoner. Det kan gi gode resultater.

2-3 uker senere kan mygglarver være verdt å prøve.

Ellers viste han store kunnskaper om ulike døgnfluearter og deres livsmønster . Ørretens og røyas spisevaner på disse er vel godt kjent, men det er fint å få det repetert. Og glem ikke å bruke nymfer !. 

Gamle sannheter om at du sommerstid stort sett kan se langt etter storørretene og må nøye oss med 3-400 grammere som beiter nær land er godt å bli minnet om. Fra  midt september blir det bedre igjen og det kan være verdt å prøve seg på Black nat st. 16-18.

Vi fikk også en fin leksjon om Hardangervidda i det strøk foreningen skal på tur ved Skaupa. Han mente 10 - 25 august er best fiske i dette området. Da begynner storingene å røre på seg nærmere elvos for å sjekke gyteplasser. Det er 8-10 km fra hytta ved Halne/Skaupa og til Heinseter, men stedet er verdt et besøk. Vassdraget mellom nordre og søndre Hein er et særlig godt fiskeområde. Egnede fluer som kan prøves er super-puppan og streeking caddies.

Vi vil ha Andreas på blokken for ytterligere foredrag. Han er f.eks god på Island også.

 

Initial value.

Initial value.

Initial value.

Siste nytt:
Sjøstrand
04.11.17 - Les mer..

Fast Fisk no-3 2017 er i trykken
25.09.17 - Les mer..

Åge Larsen Fylkesmester i fluekasting, Espen Mykløen klubbmester.
22.08.17 - Les mer..

Det blir brønnboring ved Holmenbua i slutten av august.
20.08.17 - Les mer..

Inspirerende og fin tirsdagskveld med Jarle Strandberg på Holmendammen.
23.05.17 - Les mer..

Se alle nyheter

Aktiviteter:
Se alle aktivitetene