Hjem     Nyheter     Aktiviteter    

Isfiske
Åpne kurs
Holmendammen
Fast fisk
Historikk
Bli medlem
Kontakt oss
 
 
 
 
 
OFA
 
For medlemmer:
Registrer email adressen din. Da når vi deg lettere.
Navn:
Epost:
 

18.08.15   Flott sommertur til Halne tross kulde, vind og dÃ¥rlig bett

11 mann var med på Sportsfiskernes tur på Hardangervidda innerst ved Halnefjorden. Få eller ingen angret.

Ja, det var dårlig bett de første dagene, og det var surt og kaldt, nær null om natten og med vind. Men lite regn - og solen dukket opp av og til. De 2-3 siste dagene av turen var derimot flotte med sol og temperatur opp mot +20. Det likte fisken også og fisket tok seg merkbart opp disse dagene.

Hytta var kjempeflott med 3 soverom og et stort fellesrom med god varm peis.. Gassbluss og solcellepanel, utedo og vannpost et stenkast fra hytta. Myndig bestyrer som holdt til i egen liten hytte nær hovedhytta holdt orden på oss og gav oss gode råd, men også kjeft når vi ikke helt fulgte ordensreglene. Noe uvanlig kan man si, men en god mann for Arbeidernes j&f som eier hytta og som gav oss en god leiepris denne uken i august.

Alle var spent på fisket selvsagt og det var ganske nedslående de første dagene.  Skaupa var en fin elv, det samme var Sevra og Sleipa men de gav bare små stekefisk. Skauptjønna var mange og spennende, men også der dårlig fiske til og begynne med. Etterhvert ble det bedre når temperaturen ble bedre både i Skauptjønna, øverst i Sevra og i andre fjernere vannkilder. 5 av gutta med formannen i spissen vandret til Rauhelleren og ned i Geitvassdalen og ble borte i 2 -3 dager med overnatting i steinhytte. Lange turer. Men det gav pen uttelling for Simen som dro en ørret på 1.2 kilo. De andre tok flere ørreter rundt 500gr.

I mer "hjemlige" områder fra  hytta i greide et par av oss å overliste 3 ørreter på 700gr. en på 450gr. og flere på rundt 300 - 350 gr. så vi var vel alle fornøyd. Jan og Erik dro nok litt for tidlig til byen torsdag.

Vi må nevne at det sosiale ble ivaretatt godt med formannens ertesuppe til alle 11 rundt fellesbordet på mandag for ikke å snakke om ørretmiddagen tirsdag da vi hadde fått samlet 18 ørreter hvorav 4 var store nok til å foliebakes etter formannens oppskrift. Det ble et skikkelig gourmet-måltid.

Turens mest iherdige og standhaftige fisker må sies å være Johan Grønning som var ute hver dag til rundt 21 - 22 tiden i håp om å fange storørreten i "Thor"-pytten øverst i Skaupa. Han måtte imidlertid nøye seg med 300-350 grammere, men var like blid.

Vi var vel igrunnen enige om at været hadde ødelagt litt av fisket, men ikke nok til å ødelegge turen til en flott hytte og fine forhold og utgangspunkt for varierte lange turer i terrenget. Det er slett ikke umulig at vi gjentar turen.

 

Initial value.

Skrevet av stein wines
Siste nytt:
Sjøstrand
04.11.17 - Les mer..

Fast Fisk no-3 2017 er i trykken
25.09.17 - Les mer..

Åge Larsen Fylkesmester i fluekasting, Espen Mykløen klubbmester.
22.08.17 - Les mer..

Det blir brønnboring ved Holmenbua i slutten av august.
20.08.17 - Les mer..

Inspirerende og fin tirsdagskveld med Jarle Strandberg på Holmendammen.
23.05.17 - Les mer..

Se alle nyheter

Aktiviteter:
Se alle aktivitetene