Hjem     Nyheter     Aktiviteter    

Isfiske
Åpne kurs
Holmendammen
Fast fisk
Historikk
Bli medlem
Kontakt oss
 
 
 
 
 
OFA
 
For medlemmer:
Registrer email adressen din. Da når vi deg lettere.
Navn:
Epost:
 

25.02.16   Ole-HÃ¥kon Heie imponerte om artsrikt fiske

Vinterferien må ta skylden for et beskjedent fremmøte på et særs informativt møte om mange fiskearter i vårt nærområde som det er fullt mulig å fiske etter hvis du bare vet hvordan.

Og Ole-Håkon, fylkessekretær i Østfold- NJFF vet sannerlig hvordan. Det viste han i sitt kunnskapsrike kåseri om fiske etter spesielle arter. Ole-Håkon er en av de i Norge som kan mest om dette tema og han øste av sin kunnskapsbase i drøye 2 timer.  

Ole-Håkon har ført logg over alt sitt fiske siden 1988. Det har etterhvert blitt 134000 fisk og 110 arter som er loggført  i en regnearkbasert base. Her kan han sortere på arter, dato, årstider, sted, værforhold og diverse som gjør det "enkelt" og hente ny fisk !

Han tok spesielt for seg artene Asp, Gjørs og Lake som vi fikk lære mye om. F.eks Asp som er en flott fisk som kun holder til i Glommavassdraget. Du får 2 - 4 kilos Asp i Øyeren. Men Lake er den beste matfisken. Bør flås før tilberedning.

Masse flotte  detaljerte fiskebilder  fra flere turer ble vist, fra de minste på 100 gr. til de helt store som spiss-skate på 14 kilo i Hjørundfjorden.  Og vi så eksempler på stor Brosme fra Frøya og rovfisken Lysing på 9,5 kiilo. Piggvarrfiske om natten på grunt vann var også spennende.

Som sagt imponerende. Mest imponerende den utroligedetaljkunnskap om ørsmå forskjeller på alle de små artene vi aldri har hørt om ei heller sett og hvordan du kan  finne dem, artsbestemme dem og få dem på kroken. Mye nytt for oss som tar en torsk i ny og ne ! (og ørret da , må vite)

 

 

Initial value.

Siste nytt:
Sjøstrand
04.11.17 - Les mer..

Fast Fisk no-3 2017 er i trykken
25.09.17 - Les mer..

Åge Larsen Fylkesmester i fluekasting, Espen Mykløen klubbmester.
22.08.17 - Les mer..

Det blir brønnboring ved Holmenbua i slutten av august.
20.08.17 - Les mer..

Inspirerende og fin tirsdagskveld med Jarle Strandberg på Holmendammen.
23.05.17 - Les mer..

Se alle nyheter

Aktiviteter:
Se alle aktivitetene