Hjem     Nyheter     Aktiviteter    

Isfiske
Åpne kurs
Holmendammen
Fast fisk
Historikk
Bli medlem
Kontakt oss
 
 
 
 
 
OFA
 
For medlemmer:
Registrer email adressen din. Da når vi deg lettere.
Navn:
Epost:
 

25.02.10   Lærerikt om røyefiske i Finnmark

Mange ville høre om røyefiske i rennende vann. Og de fikk noen instruktive råd.

Nær opptil 30 møtte på Tåsen for å høre Vegard Veberg foredra om røyefiske i NordNorge. Veberg er journalist i Jakt og Fiske og han uttrykte angst da han oppdaget at gamlesjefen Viggo Kristiansen var tilstede i forsamlingen. Det var ugrunnet.

For Vegard var god og med humor. Det var interessante observasjoner vi fikk del i. For det første fikk vi vite at røya i all hovedsak var den dominerende fisken på nordkalotten (i tilleg til gjedda) før noen smartinger begynte å sette ut ørret ! Disse utsettinger har tatt knekken på røya i en rekke Finnmarkselver. Men fortsatt er det muligheter, og Vegard har opsøkt flere av dem både før og etter at Finner og Søringer har invadert terrenget i senere år.

Når det gjelder dominans så er det først og fremst i elvene ørretene har tatt kommandoen. I stille vann er det fortsatt meget gode røyeforekomster som greier seg. Og før vi glemmer det - Barduelva er en god røyeelv. Og det finnes gode røyeelver også i Nordland, et ofte glemt fiskefylke.

Røya er annerledes enn ørreten i mangt. Den trives best et par  grader kaldere enn ørretens trivselgrad  12 - 15 gr. altså 10 - 12 gr. Og man skal prøve og feile endel før man treffer røya, i hverfall den pene mellpom 0,7 - 1,5 kg.  Det har å gjøre med temperatur og måten å drive eget matauk på. 

(fortsettelse følger)


Skrevet av Steinn Wines
Siste nytt:
Sjøstrand
04.11.17 - Les mer..

Fast Fisk no-3 2017 er i trykken
25.09.17 - Les mer..

Åge Larsen Fylkesmester i fluekasting, Espen Mykløen klubbmester.
22.08.17 - Les mer..

Det blir brønnboring ved Holmenbua i slutten av august.
20.08.17 - Les mer..

Inspirerende og fin tirsdagskveld med Jarle Strandberg på Holmendammen.
23.05.17 - Les mer..

Se alle nyheter

Aktiviteter:
Se alle aktivitetene