Hjem     Nyheter     Aktiviteter    

Isfiske
Åpne kurs
Holmendammen
Fast fisk
Historikk
Bli medlem
Kontakt oss
 
 
 
 
 
OFA
 
For medlemmer:
Registrer email adressen din. Da når vi deg lettere.
Navn:
Epost:
 

10.06.10   Flott fiskedag på Øvresetertjern med Smestad skole

Tirsdag den 10 juni kom 25 ivrige jenter og gutter fra Smestad skole for en fiskedag på Øvresetertjern.

Dessverre fikk de bare se to fisker som ble fisket opp fra tjernet men så fikk de være med på å sette ut 10 nydelige ørreter som Erik Andersen fra OFA kom med i en stor plastbeholder. Den ene av de to fiskene som ble tatt opp var en ørret, men den var så liten at den fort ble satt ut igjen for å bli stor og smakfull til neste gang, men den andre fisken skapte riktig trøbbel og stor interesse.

Historien er den, at en av oss fire fra OS kom løpende og ropte: ”Det er en fisk som har stukket av med en stang og det hele!” Og riktig, et godt stykke ut på tjernet svømte en av våre markstenger og tegnet et uregelmessig mønster på det blikkstille vannet. Først prøvde Jan å få fatt i den med en annen markstang, men fisken hadde dradd stangen for langt ut, så det måtte annet redskep til. Heldigvis hadde vi med en
og en sluk, og etter en del forsøk med lange kast greide Jan å få feste og stangen i land. 

Det viste seg en røslig Karuss hadde slukt agnet og kroket seg. Den hadde da dradd kroken, snøret og stangen fra tjernkanten og ut i vannet. Karussen ble behørlig beundret, fotografert, klappet forsiktig og til slutt satt ut igjen.

Jeg tror at det ble en opplevelse for alle som de sent vil glemme. Elevene og de fem voksne som var sammen med dem og vi fra Oslo Sportsfikere grillet pølser, spiste matpakkene våre, drakk enten fra medbragt termos eller den røde saften som hører med til en fiskedag. Flere fortsatte deretter å fiske, men det var så mye ståhei, roping og løping langs kanten av tjernet at fisken nok hadde flyktet over til motsatt side
av der stengene ble brukt. En kompensasjon for manglende fiskelykke var en liten bukt hvor store mengder rumpetroll svømte rundt og ventet på å bli til frosker.

Elevene var veldig søte og hyggelige. De voksne som fulgte dem hadde god styring og hjalp veldig godt til med å gjøre dagen til et minne for oss alle.

Harald forteller om "gullfisken" Karuss som finnes i Øvresetertjern.

Skrevet av Wilhelm Zickfeldt
Siste nytt:
Sjøstrand
04.11.17 - Les mer..

Fast Fisk no-3 2017 er i trykken
25.09.17 - Les mer..

Åge Larsen Fylkesmester i fluekasting, Espen Mykløen klubbmester.
22.08.17 - Les mer..

Det blir brønnboring ved Holmenbua i slutten av august.
20.08.17 - Les mer..

Inspirerende og fin tirsdagskveld med Jarle Strandberg på Holmendammen.
23.05.17 - Les mer..

Se alle nyheter

Aktiviteter:
Se alle aktivitetene