Medlemsmøter

Årmøte 7.mai 2020


Vi gjennomfører et utradisjonelt årsmøte via e-post 7.mai klokken 1800.


Send mail til post@oslosportsfiskere.no for å delta.


Sitt klar ved pc, mobil eller hva du ønsker 7.mai klokken 1750. Du vil da motta en e-post som vil lose deg gjennom prossesen.


Vel møtt!


Meldelmsmøte 23.januar: 

Tørrfluefiske etter laks med Arvid Syslak

Klokken 19.00 på TåsenJeg har fisket laks i 40 år. Min første laks på tørrflue fikk jeg i 1982. Siden den tid er det blitt mer og mer tørrfluefiske etter laks på meg. I mitt foredrag vil jeg fortelle og vise bilder fra elvene jeg har fisket i, hovedsakelig i

Finnmark. Jeg vil også si noe om hvor og hvordan jeg fisker, sant min taktikk og strategi for å fange laks på tørrflue. Jeg vil også si noe om utstyr jeg bruker og presentere mine fluer.


Medlemsmøte 14.november: Nordmarka - En fiskehistorie

Klokken19.00 på Tåsen

For to år siden ga jeg ut en bok om ørretens norgeshistorie. I fjor ble jeg spurt om å skrive årboka til Maridalens Venner 2019 med nordmarkas fiskehistorie som tema. Jeg fikk dermed anledning til å gjøre et dypdykk ned i en fiskeverden jeg allerede kjente relativt godt.

 

Foredraget er i hovedsak basert på arbeidet i forbindelse med denne boka – i tillegg til at jeg har fisket i Nordmarka siden ungdomsdagene, overlistet mang en ørret større enn både en og to kilo, var med i OFA fra jeg var 13 år gammel og var medansvarlig for OFA sine årbøker fra 1991 – 2002. 

 

Arbeidet med historien ga meg mang en aha-opplevelse, noe jeg håper og tror jeg kan viderefortelle også til Oslo Sportsfiskere    


Julemøte 12.desember klokken 19.00 på Tåsen


Det blir kåring av årets fisker og mat servering som ifjord

Påmeldingfristen er 01.desember og det koster 300,- pr pers

24.oktober, klokken 19.00 på Tåsen:


Langs Lågen med Morten HarangenMed kilder på Hardangervidda og utløp i Larviksfjorden, er Numedalslågen blant Norges lengste vassdrag. Morten Harangen har vokst opp i Lardal, ved den mektige elvas bredd, og har et nært forhold til Lågen. I dette foredraget tar han publikum med på en vandring langs elva – med kamera, fiskestang og historiebok.

Mennesket har fanget laks i Lågen, og i andre vassdrag, siden tidenes morgen. Med de britiske aristokratenes inntreden i Lågendalen, på 1800-tallet, dreiet laksefiske seg fra utelukkende å være matauk, til også å bli en aktivitet for forlystelsens skyld. I nesten 100 år preget de såkalte «lakselordene» laksefisket i Numedalslågen – og de vies naturligvis plass i foredraget. Men like viktige ingredienser i «Langs Lågen», er det moderne sportsfisket, naturopplevelsene man får langs elva og, ikke minst, fremtiden. For hva slags elv akter vi å etterlate til våre barn, barnebarn og oldebarn? Forvaltes den riktig?

Morten Harangen (44) vokste opp i Lardal, men bor i dag i Sandefjord. Han har fisket med flue i hele sitt voksne liv. Interessen begynte med ørretjakt i vann og bekker hjemme i Vestfold - og ikke minst i fjellheimen i Telemark, der familien hadde en liten hytte. Senere lot han seg lokke til å prøve laksefiske - og kombinasjonen av dette har brakt 44-åringen til flotte elver i både Europa, USA og Asia.  

Harangen jobbet i en årrekke i ulike aviser og NRK, men siden 2010 har han vært ansatt i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB). Han er en mye brukt foredragsholder og artikkelforfatter, i inn- og utland.

Copyright © Oslo Sportsfiskere 2018, post@oslosportsfiskere.no